Aubagne, Bogota, Lipcse
Dátum: 2005. október 4., kedd, 11:38
Folytatódik a Dallas Pashamende és a Maestro fesztiválkörútja.
  A kis- és nagyfilmek versenyében egyaránt van magyar alkotás a szombat estig tartó Aubagne-i filmfesztiválon. A dél-franciaországi Provence-ban 2002-ben alapított filmverseny fókuszában a zene és film kapcsolata áll, a verseny fődíja nem kisebb elismerés, mint a „7. Művészet Mozartja” megtisztelő cím. Pejo Róbert Dallas Pashamende című játékfilmje és M. Tóth Géza Maestro című animációja versenyez október 3-8. között Aubagne-ban. A Dallas Pashamende ezután Dél-Amerikában mutatkozik be. A Gryllus Dorka és Bogdán Zsolt főszereplésével készült film az október 5-én kezdődő 22. Bogotai Filmfesztivál versenyprogramjába kapott meghívást.

Két magyar animáció látható a nagy múltú dokumentum- és animációs filmfesztiválon Lipcsében. A lipcsei filmfesztivált az első fesztiválok között alapították a német filmkészítők 1955-ben. A nívós rendezvény programját idén 40 országból érkező 800 nevezés közül választották ki. Ulrich Gábor Mielőtt című animációja a versenyprogramban mutatkozik be, míg M. Tóth Géza Maestro-ját az információs programban vetítik a 48. Lipcsei Filmfesztiválon.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„ Egy nő még mindig kiszámíthatóbb, mint egy elektron."
Mérő László
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ