Nagy siker a 2. Kínai Nemzetközi Animációs és Digitális Művészeti Fesztiválon (CICDAF)
Dátum: 2005. október 6., csütörtök, 11:36
Szeptember 28. és október 1. között rendezték meg Kínában a második nemzetközi animációs seregszemlét. Az előzsűrizés után 155 film került a 13 tagból - neves kanadai, amerikai, kínai, japán, finn, francia, koreai, tajvani és iráni szakemberekből - álló nemzetközi zsűri elé.
A versenyfilmek mellett információs vetítések, tudományos tanácskozások is voltak. A fesztivállal párhuzamosan filmvásár megrendezésére is sor került.

Hat kategóriában hirdettek díjat: mozi rövid- és hosszú film, televíziós film, internet, főiskolás film és az Andersen évfordulóhoz igazodva, a nagy dán író meséjét felhasználó film.

Kilenc magyar film került versenybe. Rofusz Ferenc: Kutyavilág, Ulrich Gábor: Mielőtt, Táborita Ildikó: Sicc Meseországban, Tóth Pál: Rajzfilm, Pál Balázs: Karma, M. Tóth Géza: Maestro, Cakó Ferenc: A róka és a holló, Nagy Lajos - Szilágyi Varga Zoltán.      
A világlátott  egérke / Rokoni pártfogás, Horváth Mária: Magyar népmesék / Gyöngyvirág Palkó.

A rövidfilm kategóriában a nagydíjat M. Tóth Géza: Maestro, a kategória díjat Cakó Ferenc: A róka és a holló című munkája nyerte el.

A kecskeméti rajzfilmstúdió két díjat is magáénak tudhat. A televíziós sorozatban a kategória díjat Szilágyi Varga Zoltán és Nagy Lajos A világlátott egérke című rajzfilmsorozatának Rokoni párfogás című epizódja nyerte, míg a zsűri különdíját a Magyar népmesék sorozatból a Horváth Mária által rendezett Gyöngyvirág Palkó című rész kapta.

Horváth Mária a Magyar népmesék sorozattal már második alkalommal nyert elismerést Kínában.

A magyar animáció színvonalának elismeréseként a Kecskemétfilm vezetője meghívást kapott a 2006-os CICDAF előzsűrijében való részvételre.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
Aforizmák
„ A tapasztalat fésű, amit akkor kap meg az ember, amikor már kihullott a haja."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ