Lenny Kravitz alakítja Jimmy Hendrixet
Dátum: 2006. május 1., hétfő, 11:24
Évtizedes jogi és szellemi csaták után mégis lesz játékfilm Jimi Hendrix életéről. Minden idők legnagyobb gitárosának történetét Quentin Tarantino viszi a moziba. A 90-es években feltűnt „őrült" rendező és Elver von Lear producer egy nem kevésbé excentrikus muzsikust választott ki Jimi megjelenítésére: Lenny Kravitzot, aki nem csupán „fazonban közel áll Hendrixhez, hanem zenéjében, gitárjátékában is érezhető a pszichedelikus félisten hatása.
Korábban szóba került rendezőként Clint Eastwood is, aki kiváló filmet készített Charlie Parkerről Forest Whitaker főszereplésével, és részt vett Martin Scorsese blues-sorozatában is.

A forgatást a tervek szerint még az idén elkezdik, felvételek készülnek Jimi szülővárosában, Seattle-ben, továbbá New York-ban, Torontóban, ahol 1968-ban kábítószer miatt letartóztatták, és végül Londonban, ahol elindult a világhír felé és ahol tragikus halála bekövetkezett 1970. szeptember 18-án. A producer elképzelése szerint a filmben főszerep jut a zenének, ahogyan Oliver Stone The Doors című filmjében, a történet viszont a Jimi halálát megelőző időszakra és az azt követő napokra koncentrál. A hitelesség, és a későbbi viták, perek elkerülése végett a készülő film munkálatait folyamatosan ellenőrzi majd Leon Hendrix, Jimi féltestvére, aki a seattle-i Hendrix-örökségnek is egyik gondozója - írta a La Repubblica című olasz napilap.

Ezzel együtt könnyen lehet, hogy Hendrix rajongóit nem fogja meggyőzni a film, ahogyan számos életrajzi filmmel történt. Kétségtelen azonban, hogy az elmúlt években nagy divatja lett ezeknek a filmeknek, és nemcsak a közönség, hanem a szakma is díjakkal halmozta el az olyan alkotásokat, mint a Ray, vagy a Johnny Cash életét feldolgozó A nyughatatlan (I Walk The Line).

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
Aforizmák
„ Ha hibátlanok volnánk, nem telnék annyi gyönyörűségünk abban, hogy a mások hibáit észrevegyük."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ