Sean Penn jótékonysági díjat kap
Dátum: 2011. február 15., kedd, 8:12
A Cinema for Peace elnevezésű díjat veheti át hétfő este a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválhoz kapcsolódó eseményen Sean Penn, akit Haitin végzett jótékonysági munkájáért ismernek el.

A Berlinale idején rendezett gálaesten a kétszeres Oscar-díjas színész által alapított segélyszervezet, a J/P Haitian Relief előtt tisztelegnek. Sean Penn a Haitit 2010 januárjában megrázó földrengés óta segíti az újjáépítést. "Normális életet kell teremtenünk az ottaniaknak, ez pedig pénzbe kerül" - mondta hétfőn Berlinben a filmcsillag. A fogadáson összegyűlő pénzt Haiti megsegítésére fordítják - közölték a szevezők.

A Cinema for Peace egy Berlinben működő alapítvány, amely minden évben a Berlinale idején osztja ki díját. A filmes szakma olyan képviselőit ismerik el, akik sokat tesznek a társadalmi problémák felszámolásáért. A szervezet egyik legfőbb támogatója tíz éve, vagyis az első gála óta Bob Geldof rockzenész. "A művészet rávilágíthat, hol kell változásoknak születniük. A változásokat azonban a politikusoknak kell megvalósítaniuk" - mondta. "A Cinema for Peace épp ezért nemcsak kulturális, hanem politikai esemény is" - vélekedett. A berlini fogadáson Guido Westerwelle német külügyminiszter méltatja Sean Pennt.

A színész nyolc nappal a 2010. január 12-i földrengés után érkezett a karibi szigetországba, és azóta is ott tölti ideje javarészét. Segélyszervezetének munkája révén eddig 55 ezer haiti lakosnak tudtak segíteni, becslések szerint ennyien élnek az általa működtetett táborban.

"Mi nem hagyjuk el addig Haitit, míg nem lesz mindenkinek új háza" - fogalmazott internetes oldalán az amerikai színész.

 


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„ Az igazságokat gyakran kell ismételni, mert a tévedéseket is gyakran ismétlik."
Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ