Armin Mueller-Stahl életmű díjat kap
Dátum: 2011. február 18., péntek, 14:34
Tiszteletbeli Arany Medvét, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál életműdíját veheti át pénteken este Armin Mueller-Stahl német színész.
Az ünnepélyes gálát pénteken késő este tartják a Berlinale Filmpalotában – közölték a szervezők. A veterán színészt előtte a Music Box című filmben láthatja újra a fesztivál közönsége.

A Music Box 1990-ben a legjobb nagyjátékfilmnek járó Arany Medve-díjat kapta Berlinben. Costa-Gavras alkotásában Armin Mueller-Stahl egy magyar háborús bűnöst alakít, aki csendes nagyapaként él az Egyesült Államokban, amikor szembetalálkozik múltjával.

Az 1930-as születésű művész egyike annak a kevés német színésznek, akit világszerte ismernek. Fontosabb filmjei között szerepel a Lola című alkotás 1981-ből, a négy évvel később készült Redl ezredes, az Éjszaka a Földön, az Utz vagy éppen a Ragyogj! című film 1996-ból. Utóbbiért jelölték a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjra. A nagyközönség legutóbb Ron Howard Angyalok és démonok című filmjében láthatta.

(MTI)

 

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ Másként illatozik a széna a szerelmeseknek, és másként a lónak."
Stanislaw Jerzy Lec
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ