Vörösben és ezüstben parádéztak Hollywood csillagai
Dátum: 2011. február 28., hétfő, 10:41
Vörös és ezüst színű ruhákat választottak maguknak legtöbben Hollywood csillagai közül a vasárnapi Oscar gálára, amelyen szinte valamennyi nagy divatház és tervező felvonultathatta legújabb estélyi kreációit.

A legjobb színésznőnek járó Oscart a terhes Nathalie Portman a Rodarte amerikai divatház Swarowski kristályokkal díszített padlizsánszínű selyemestélyijében vette át a Fekete hattyúban nyújtott alakításáért. A Kate and Laura Mulleavy alapította divatház tervezői jól ismerik a színésznő alakját, hiszen ők tervezték a Fekete hattyú számos jelmezét, annak ellenére, hogy a film hivatalos stáblistáján Amy Westcott neve szerepel jelmeztervezőként.

Vöröset viselt viszont a gála háziasszonya, Anne Hathaway, amikor Valentino költeményében megjelent a színpadon, és vörösben pompázott a tavalyi Oscar-díjas Sandra Bullock is - ő egy Vera Wang kreációban érkezett a díjkiosztóra.

Penélope Cruze spanyol színésznő, aki alig egy hónapja adott életet első gyermekének, szintén egy spagetti pántos, alakját kihangsúlyozó estélyiben jelent meg férje, Javier Bardem oldalán, akit a legjobb színésznek járó Oscar-díjra jelöltek idén. Jennifer Lawrence vörös Clavin Klein estélyije a lehető legegyszerűbb volt.

Az ezüst nemcsak a ruhák színében, hanem a kiegészítőkön, díszítéseken is uralkodott. Gwyneth Paltrow Calvin Klein, Hilary Swank Gucci, Halle Bery Marchesse nagyestélyiben vett részt a gálán.

Nicole Kidman, akit a Rabit Hole című filmben nyújtott alakításáért jelöltek Oscar-díjra, egy gyönyörű, ezüst Dior estélyi öltött magára, Michele Williams, akit szintén jelöltek a legjobb színésznői Oscar-díjra, gyöngyszínű Chanelben pompázott.

A mindig ünnepélyes fekete most is előkerült: Helena Bonham Carter, akit A király beszéde című filmben nyújtott alakításáért jelöltek a legjobb női mellékszereplő díjra, szintén a film jelmeztervezője, Jenny Beavan fekete bársony estélyijét választotta erre az estére.

"Úgy gondolom, hogy a résztvevők többsége valóban jól öltözött volt. Figyelembe vették, hogy mely divatház stílusa, milyen forma illik a legjobban alakjukhoz, és nem voltak túlságosan szexisek" - nyilatkozta Hal Rubinstein, az In Style magazin divatigazgatója.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
Aforizmák
„ Ellenségeinken mérhetjük fel, milyen magasan állunk."
Capus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ