Elsõ díjat nyert a Nyócker
Dátum: 2006. május 8., hétfő, 17:32
Elsõ díjat nyert Gauder Áron magyar filmrendezõ Nyócker című egész estés filmje a baszkföldi nemzetközi animációsfilm-fesztiválon.

A Spanyolországhoz tartozó Baszkföld autonóm közösség Bizkaia (spanyol nevén Vizcaya) tartományának közel 50 ezer lélekszámú városában, Basauriban megrendezett, vasárnap este véget ért hétnapos fesztivál lehetõséget nyújtott számos külföldi alkotó legújabb filmjének bemutatására. A Nyócker mellett így többek között a lengyel Tomak Baginski és a német állampolgárságú Krishna Saraswati rajzfilmjei részesültek elismerésben.

A tartomány székhelyéhez, Bilbaóhoz közeli városban idén rendezték meg másodszor a nemzetközi animációsfilm-fesztivált, melynek növekvõ népszerűségét az is mutatja, hogy tavalyhoz képest megnégyszerezõdött a filmekre jegyet váltók száma - nyilatkozott María Jesús Diez, a rendezvény szervezõje a El Correo címû bilbaói lapnak.

A Nyócker már több kontinens legrangosabb fesztiváljain nyerte el az év legjobb egész estés animációs filmjének járó díjat.

(MTI)

Fotó forrás: www.filmunio.hu

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„Számomra a titkok a lelki élet nagy gyűjtőmedrei, a titkok, amiket az ember magában hordoz, a szeretet, az üdvösség..."
Fellini
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ