DVD-ajánló: Mielőtt leszáll az éj
Dátum: 2006. május 10., szerda, 8:08
A képzőművészből lett filmrendező, Julian Schnabel (A graffiti királya) Reinaldo Arenas 1993-ban megjelent emlékiratai alapján forgatta epizódszerű drámáját, melynek főszerepére Pedro Almodóvar egyik kedvenc színészét, Javier Bardemet (Eleven hús) sikerült megnyernie
 A teljesítményéért 2001-ben Oscar-díjra jelölt Bardem ugyanolyan meggyőzően alakítja az erőtől duzzadó, pimasz forradalmárt, mint az AIDS és nyomor által meggyötört hontalan művészt. A mellékszerepekben is olyan sztárok tündökölnek, mint Johnny Depp (A Karib-tenger kalózai, Csokoládé), Sean Penn (Titokzatos folyó), Oliver Martinez (A hűtlen) vagy Michael Wincott (A holló). Schnabel lehengerlő erejű életrajzi drámája a 2000-es Velencei Filmfesztiválon elnyerte a zsűri nagydíját, Javier Bardem pedig a legjobb színésznek járó díjat.

Mikor Reinaldo Arenast, a kubai költőt és írót arról faggatták, miért ír, ő csak annyit felelt: „Bosszúból.” A forradalmi Kuba egyik legkarizmatikusabb jelképének rövid, ám annál viharosabb életét a harag és az elkeseredettség kísérte, de elveit és provokatív életmódját a meghurcoltatás ellenére sem volt hajlandó felhagyni.

DVD ADATAI:
Képarány: 16:9
Hangok: angol 5.1, magyar 2.0
Felírat: magyar, angol
Extrák: előzetes

Kiadja: az Odeon

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
 
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
Aforizmák
„Az egyetlen hasznos hazugság a gyógyszer."
Platón
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ