Ma indul a Titanic
Dátum: 2011. április 8., péntek, 7:37
Ma este 18. alkalommal indul útjára Magyarország legtöbb nagyjátékfilmet felvonultató, legszínvonalasabb nemzetközi filmes eseménye, a Titanic Filmfesztivál.
Az idei fesztivált Lisa Cholodenko négy Oscarra jelölt, Golden Globe-díjas filmje, A gyerekek jól vannak nyitja az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A filmben Annette Bening és Julianne Moore egy leszbikus házaspárt alakítanak, akiknek tizenéves gyerekeik szeretnék megismerni biológiai apjukat. A lehengerlő stílusú, javíthatatlan agglegény apuka felbukkanása jócskán felborítja a család életét, átrendezi a viszonyokat, és sok mosolyfakasztó konfliktushoz vezet.

A nem mindennapi családi vígjátékot a nagyközönség április 9-én 20.00-tól láthatja a KINO-ban. A film hazai forgalmazója a Budapest Film.


Filmek/Határfigyelők5Ma azonban nemcsak az Urániában, hanem a fesztivál másik három helyszínén is elkezdődnek a vetítések. A KINO-ban 16.30-tól láthatjátok a Határfigyelők című amerikai dokumentumfilmet, amelynek a Titanicon lesz a nemzetközi premierje. Corey Wascinski négy éven keresztül forgatott filmje azokat a lelkes és sokszor igen komikus amerikai honpolgárokat mutatja be, akik az amerikai-mexikói határon önkéntes határvédőként felsorakozva megfogadták, hogy megvédik hazájukat az országba özönlő illegális bevándorlóktól.      
 

Filmek/A zseni1A klasszikus szépkiállítású portréfilmek és a forradalmian felfogott komolyzene kedvelőinek ajánljuk A zseni – Glenn Gould belső élete című zenei dokumentumfilmet, amelyet az Örökmozgóban vetítünk 18.30-tól. A film az excentricitásáról híres kanadai zongoravirtuóz különleges világába enged bepillantást.



Filmek/Hideghal1És ahogy ígértük, az idei Titanicon lesznek éjszakai vetítések is, az első már ma este a Toldiban: a Hideghal című hátborzongató, éjsötét humorral átszőtt japán thrillert 22.00-től láthatjátok.  Figyelmeztetünk mindenkit: a véres bűnfilm állítólag megtörtént eseten alapul, ami még hideglelősebbé teszi az éjszakába nyúló vetítést. Csak nagyon bátraknak.   
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„ Ha egy nap nem zongorázom, már észreveszem. Második nap a szakma, harmadik nap a közönség."
Szvjatoszlav Richter
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ