Magyar vendégek és zenei filmek dömpingje a Titanicon
Dátum: 2011. április 10., vasárnap, 10:49
A 18.Titanic Nemzetközi Filmfesztivál vasárnapi kínálatából vétek lenne kihagyni a Juan című, dán-magyar koprodukcióban készült operafilmet, amelyet 15.00-tól vetítünk az Urániában. A teljes egészében Budapesten forgatott alkotás Mozart Don Giovanni című operájának pazar kiállítású filmfeldolgozása, amely a cselekményt az internetkorszak modern, nagyvárosi közegébe helyezi.
A filmet Kaspar Holten rendezte, aki 2000 óta tölti be a Dán Királyi Operaház művészeti igazgatói posztját, a következő évadtól pedig a londoni Királyi Operaház igazgatója lesz. A vetítés után a film készítésében résztvevő számos magyar alkotó közül Nagy András operatőr és Miskolczi Péter társproducer lesznek a vendégeink.   


Filmek/A ház1Az Uránia mai programjában egy versenyfilmet is láthattok: A ház című cseh-szlovák filmet 20.00-tól vetítjük. A hangulatában és karakterábrázolásában Ken Loach és Mike Leigh filmjeit idéző, jellegzetesen kelet-európai dráma egy apa és lánya feszült, generációs konfliktusokkal terhelt viszonyában jeleníti meg a térséget érintő társadalmi átalakulás feldolgozásának nehézségeit. A vetítést közönségtalálkozó követi, ahol a film rendezője, Zuzana Liová és főszereplője, Judit Bárdos válaszolnak a kérdéseitekre.


Filmek/Nézd, mit tud a fény!3A Toldi moziban eközben az idei Titanic zenei válogatásának három nagyszerű darabját nézhetitek meg. 16.00-tól a Nézd, mit tud a fény! című dokumentumfilmet vetítjük a népszerű kanadai dalszerző-énekesnő Leslie Feist The Reminder című albumának születéséről; 17.30-tól elsősorban az elektro-pop rajongóit várjuk az Elefántcsonttorony című vígjátékra, amelynek főszerepeit a kanadai underground olyan sztárjai alakítják, mint a bohém multitalentum Gonzales, a DJ-ként nálunk is rendszeresen fellépő Tiga, és a 2010-es Sziget botrányhősnője, Peaches, rendezője pedig  a Puppetmastaz nevű hiphop kollektíva tagja, Adam Traynor; 19.00-tól pedig a brit popikon Ian Dury életét feldolgozó Sex & Drugs & Rock & Roll című filmet láthatják.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
 
Aforizmák
„ Buddha azt mondja: „ Ne hízelegj a jótevődnek!" Mondjuk ezt el egy keresztény templomban - s rögtön megtisztítja a levegőt minden kereszténiségtől."
Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ