Mai Titanic-ajánló
Dátum: 2011. április 11., hétfő, 10:31
A 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál mai kínálatából a Stellan Skarsgård-rajongók éppúgy csemegézhetnek, mint a dokumentumfilmek, az egzisztencialista drámák vagy a távol-keleti thrillerek szerelmesei.
Az Urániában 17.00-tól vetítjük a Hajszál híján úriember című norvég krimi-vígjátékot, amelynek főhőse a börtönből frissen szabadult Ulrik, aki 12 évet ült gyilkosságért,  a rácsokon túli élet lehetősége mégsem tölti el kitörő lelkesedéssel. Odakint csupa kellemetlenséggel szembesül: meg kell adnia a tartozását egykori főnökének, és rendeznie kéne a számlát az őt börtönbe juttató spiclivel is. Mindeközben a környék összes nője őt akarja, és ráadásul még a haja is hullani kezd. Hans Petter Moland Berlinben Arany Medve-díjra jelölt filmjének humorral és iróniával átszőtt minimalista egzisztencializmusa Kaurismäki stílusát idézi, a főszerepben pedig Stellan Skarsgård nyújt hajmeresztő alakítást.

Szintén az Urániában 19.00-tól láthatják az Armadillo című dán dokumentumfilmet, amely egy dél-afganisztáni támaszponton állomásozó békefenntartó kontingens mindennapjait örökíti meg. A gyönyörűen fényképezett filmben a rutincselekvések unalma ugyanúgy megjelenik, mint a bevetések izgalma, sőt, olyan jeleneteknek is tanúi lehetünk, amelyek a dán katonák tetteit illetően később komoly vitákat váltottak ki odahaza. Janus Metz Pedersen dokumentumfilmje nem véletlenül nyerte el a Cannes-i Kritikusok Hetének díját.

Ma este ismét megnézhetnek egy versenyfilmet is az Urániában: 21.00-tól az Ölésre ítélve című lengyel-norvég-ír-magyar koprodukciót vetítjük. Jerzy Skolimowski filmjében Vincent Gallo alakítja az amerikai katonák fogságába eső tálib felkelőt, akinek egy véletlen folytán sikerül megszöknie, majd egy hivatalosan nem is létező hadsereg elől menekülve kénytelen szembenézni a ténnyel, hogy az életben maradásért ölnie is kell. A film a Mythberg Films koprodukciójában készült, vágója Lemhényi Réka.


Aki pedig egy jellegzetes koreai fekete humorral, érzelmi és fizikai intenzitással teli thrillert akar látni, annak feltétlenül ajánljuk a Tehetetlen düh című filmet, amelyet 21.00-tól nézhetik meg a  Toldiban. A filmben két ádáz ellenség történetének lehetünk tanúi, akik furcsa mód ugyanabba a kórházi szobába kerülnek, és ugyan egyikük sem tud lábra állni,  mégis mindketten el akarják tenni láb alól a másikat. A csinos, de mit sem sejtő és örök optimista nővérke pedig mindent megtesz, hogy a két férfit életben tartsa. Hogy vajon melyikük jár sikerrel, kiderül ma este a Toldiban.       
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ Erényeink többnyire csak álcázott bűnök. "
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ