A Titanic „fedélzetén” a magyar koprodukciós sikerfilm
Dátum: 2011. április 11., hétfő, 17:18
Ma mutatják be a budapesti Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon Jerzy Skolimowski lengyel rendező magyar koprodukcióban készült filmjét, az velencei filmfesztiválon és más seregszemléken is nagy sikerrel szereplő Ölésre ítélve címűt.

A Titanic közönsége a hétfő esti vetítés mellett még egy alkalommal, április 15-én láthatja a filmet, amely a 2010-es velencei mustrán a Quentin Tarantino vezette zsűri különdíját kapta, Vincent Gallo főszereplő pedig a legjobb férfi színésznek járó elismerésben részesült.

A lengyel-ír-norvég-magyar koprodukcióban Vincent Gallo egy olyan férfit alakít, aki Kabulban az amerikai hadsereg fogságába esik. Afganisztánból egy titkos európai fogolytáborba szállítják, de egy balesetnek köszönhetően kiszabadul. A fogoly egy behavazott rengetegen át menekül, számára teljesen idegen környezetben a megszokott sivatagi táj után. A férfinak szembe kell néznie azzal, hogy az életben maradásért ölnie is kell - írták le a filmet a szervezők.

Jerzy Skolimowski rendező a szinte teljesen dialógusok nélküli fimjéről beszélve elmondta, nem állt szándékában politikai filmet készíteni, ez a magyarázata annak, hogy miért nincs neve a muzulmán harcosnak – aki a filmben meg sem szólal –, és miért nem konkrétak a film helyszínei.

A forgatókönyvet Skolimowski és Ewa Piaskowska jegyzi. A film lengyel, ír és norvég partnereihez a magyar Mythberg Films produkciós cég csatlakozott.

Az ölésre ítélve a versenyfilmek között szerepel a Titanic filmfesztiválon, a Hullámtörők-djra Skolimowski alkotása mellett, a Carlos, az Esős évszakok, a Haru utazása, A ház, a Vadember és a Curling című filmek pályáznak.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„ A paptól elvárják, hogy két lábon járó vasárnap legyen."
Samuel Butler
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ