Filmajánló: A harag napja
Dátum: 2006. május 12., péntek, 12:27
A XV. század fordulóján Spanyolország egy drámai történelmi változás előtt állt. Aragóniai Ferdinánd és Kasztíliai Izabella házasságával sikerült egyesíteni Spanyolország szétszakadt tartományait. Kolumbusz felfedezi az amerikai kontinenst, mely korábban elképzelhetetlen gazdagságot jelent a spanyol kincstár számára.
A 900 évig tartó muszlim befolyás is véget ér, hiszen a haderőnek sikerül leverni a spanyol félszigeten tartózkodó utolsó mórokat is.

Spanyolországot mindez a világ leghatalmasabb birodalmává teszi, melyre a Római Birodalom bukása óta nem volt példa. Harsány buzgalommal törekedtek az „egy ország, egy isten” jelszó megvalósítására. Bevezették az állami inkvizíciót, mely fő feladatául a zsidó eretnekség megszüntetését tűzte ki céljául. Negyven évvel később Spanyolország még mindig a pompa, és a csodás paloták, templomok hazája, miközben egy sötét és veszélyes hely is egyben, melyet a halál szele leng be.

A harag napja 1532-ben játszódik egy spanyol városban. A máskülönben nyugodt és békés mindennapokat titokzatos gyilkosságok zavarják meg. Az áldozatok nemes emberek, de az elkövető nem kíméli testőrségüket sem, vérfürdőt rendezve ezzel a város sikátoraiban. A halottak mellkasára minden esetben egy-egy betűt metsz a gyilkos. A törvény őre, Ruy Mendoza, azaz Christopher Lambert nincs könnyű helyzetben. Ahányszor embereivel visszatér a tett helyszínére, a holttesteknek hűlt helyét találják, ő az egyetlen szemtanú, bizonyíték híján pedig senki nem hisz neki! Ruy egy kegyetlen cselszövés közepén találja magát, sem világi, sem egyházi segítségre nem számíthat. Magára van utalva, miközben saját családját is veszélybe sodorja a nyomozás sikere érdekében.


Szereplők: Christopher Lambert (A hegylakó),Oroszlán Szonja (Egy szoknya, egy nadrág), Brian Blessed (Star Wars, Baljós Árnyak), Bicskey Lukács (Argo), Gryllus Dorka (Dallas Pashamende)

Eredeti cím: Day of Wrath
Rendező-író: Adrian Rudomin
(Don Juan),
Producerek: Robert Sidaway, Sipos Kornél, Kende Zsófia
Operatőr: Lajos Tamás
Jelmez: Szakács Györgyi (Jadviga párnája, A napfény íze)

Forgalmazza:
BEST International (Best Hollywood)


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
Aforizmák
„A jó modor azt jelenti, hogy eltitkoljuk, milyen sokat tartunk magunkról, és milyen keveset a többiekről."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ