Almodóvar közel érzi új filmjét Istenhez
Dátum: 2011. május 19., csütörtök, 17:19
Új filmjét, a La piel que habito (A bőr amelyben élek) című alkotását érzi legközelebb Istenhez Pedro Almodóvar spanyol rendező, aki csütörtökön a cannes-i filmfesztiválon beszélt versenyben lévő művéről.

"Rendezőként ez a filmem van legközelebb Istenhez. Az ember testet ad képzeletének és fantáziájának, ez óriási képesség, ez az, amit szeretek: a teremtő szerepet" - fogalmazott a filmje vetítése utáni sajtótájékoztatóján. "Ráadásul a színészek is azért vannak ott, a mi szolgálatunkban, hogy életre keltsék ezeket a látomásokat" - fűzte hozzá.

Pedro Almodóvar 18. filmje a legjobb filmnek járó Arany Pálmáért versenyez. A műfaji korlátokat áthágó alkotás főszerepét Antonio Banderas játssza, egy kísérletező plasztikai sebészt alakít.

A világhírű spanyol rendező elmondta, egy ideig fekete-fehér némafilmet akart forgatni a történetből, de aztán lemondott erről az ötletről.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„ A történész: visszafelé tekintő próféta."
August Wilhelm von Schlegel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ