Almodóvar közel érzi új filmjét Istenhez
Dátum: 2011. május 19., csütörtök, 17:19
Új filmjét, a La piel que habito (A bőr amelyben élek) című alkotását érzi legközelebb Istenhez Pedro Almodóvar spanyol rendező, aki csütörtökön a cannes-i filmfesztiválon beszélt versenyben lévő művéről.

"Rendezőként ez a filmem van legközelebb Istenhez. Az ember testet ad képzeletének és fantáziájának, ez óriási képesség, ez az, amit szeretek: a teremtő szerepet" - fogalmazott a filmje vetítése utáni sajtótájékoztatóján. "Ráadásul a színészek is azért vannak ott, a mi szolgálatunkban, hogy életre keltsék ezeket a látomásokat" - fűzte hozzá.

Pedro Almodóvar 18. filmje a legjobb filmnek járó Arany Pálmáért versenyez. A műfaji korlátokat áthágó alkotás főszerepét Antonio Banderas játssza, egy kísérletező plasztikai sebészt alakít.

A világhírű spanyol rendező elmondta, egy ideig fekete-fehér némafilmet akart forgatni a történetből, de aztán lemondott erről az ötletről.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„Minden állítás tagadás is egyben."
Benedictus De Spinoza
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ