Hétmillió euró az AIDS elleni küzdelemre
Dátum: 2011. május 20., péntek, 13:47
Rekord összegű, hétmillió eurós (mintegy 1,86 milliárd forintos) felajánlás gyűlt össze az AIDS elleni küzdelemre a hagyományosan a cannes-i filmfesztiválhoz kapcsolódóan rendezett jótékonysági gálán, amelyet az Elizabeth Taylor által alapított amfAR nevű szervezet tart.

A csütörtök esti fogadást Cap d'Antibes egyik luxusszállodájában rendezték mintegy 800 vendég részvételével. A jótékonysági eseményen jelen volt többek közt Jane Fonda, Goldie Hawn, Karl Lagerfeld, Sean Penn, Gwen Stefani, Freida Pinto, Eva Herzigova, valamint Albert monacói herceg és menyasszonya, Charlene Wittstock, de megjelent a filmfesztivál nagyjátékfilmes zsűrijének három tagja, az elnök Robert De Niro, Jude Law és Uma Thurman.

A jótékonysági eseményen licitálni is lehetett, egyebek mellett Albert herceggel való két teniszpartira és úszóleckékre Charlene Wittstockkal.

A gálán a márciusban elhunyt Elizabeth Taylor előtt is tisztelegtek, a néhai színésznő élharcosa volt az AIDS elleni küzdelemnek, az első között hozott létre alapítványt a betegség kirobbanása után.


(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„ Az igazak álma! Az igazaknak nem volna szabad aludniuk."
Jules Renard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ