Sok boltos megkárosítja a vevőket Karlovy Varyban
Dátum: 2011. július 5., kedd, 11:21
Megkárosítja a vevőket, a vendégeket a boltosok, illetve a vendéglősök majdnem fele Karlovy Varyban - állítja a cseh fogyasztóvédelem (COI), amely a nemzetközi filmfesztivál idején fokozott mértékben ellenőrzi a kiskereskedelmet a nyugat-csehországi fürdővárosban.

„A hét végén húsz helyet ellenőriztünk. Az esetek negyven százalékában problémákkal találkoztunk, főleg ami az eladók, vendéglősök becsületességét illeti" - közölte Milan Javorsky, a COI pilseni regionális vezetője.

Több helyen azzal szembesültek az ellenőrök, hogy nem kaptak kérés nélkül számlát, az italok nem a szabályoknak megfelelő poharakban voltak felszolgálva, valamint hiányzott róluk a kötelező mértékmegjelölés is.

„A fesztiválvendégeket kiszolgáló kiskereskedők ellenőrzése eddig sajnos nem kedvező számukra. Jó bizonyítvánnyal nem szolgálhatunk" - mondta Javorsky.

A szabálysértési esetek többségét helyszínen kiszabott pénzbeli bírsággal rendezték, és eljárást csak egy esetben indítottak, amikor súlyosabb rendellenességet fedeztek fel. "Azt is el kell mondani, hogy az eddigi idei ellenőrzések eredménye jobb a tavalyinál" - jegyezte meg a pilseni főellenőr.

Milan Javorsky elmondta, hogy a nemzetközi filmfesztivál idejére 10 speciális ellenőrt rendeltek ki Karlovy Varyba, akik nap mint nap ellenőrizni fogják a kiskereskedőket.

„Nem a kereskedőket kívánjuk zaklatni; a célunk az, hogy a filmfesztivál látogatói nemcsak a filmekkel, de a szolgáltatásokkal is elégedettek legyenek" - hangsúlyozta a fogyasztóvédő.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
Aforizmák
„ Buddha azt mondja: „ Ne hízelegj a jótevődnek!" Mondjuk ezt el egy keresztény templomban - s rögtön megtisztítja a levegőt minden kereszténiségtől."
Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ