Filmajánló: Kebab kapcsolat
Dátum: 2006. május 18., csütörtök, 21:53
A kebab, a kung fu, Shakespeare, és a szagos pelenkák világa csak első hallásra áll távol egymástól. Vannak olyanok, akiknek az élete a fenti világok metszetébe tartozik.
Itt van például Ibo, a Hamburgban élő török emigráns család ifjú reménysége. A filmrendezői babérokra áhítozó fiatalember egyelőre csak egy reklámfilmet rendezett még, azt is bácsikája gyorsétterme részére. Ám a merész hangvételű film nagy sikert arat a környék mozijaiban (a nemzetközi kebab-eladási skálán mérve). Ibo két dologba szerelmes igazán: barátnőjébe, a Shakespeare színésznőként befutni vágyó Titzibe és a kung fu-ba; minden álma, hogy Bruce Lee önkéntes apostolaként megrendezze a filmtörténet első német kung fu moziját.

A reklámfilm sikere jó ajánlólevélnek ígérkezik a filmszakmába, ám amikor Ibo megtudja, hogy a barátnője gyereket vár, hirtelen úgy érzi, hogy az ajtókat bevágták előtte, és még az orrát se tudta időben elkapni. Képtelen eldönteni, hogy a filmes karrier vagy a kétes tartalmú pelenkák világa felé induljon. Ráadásul családja is kirakja az utcára, feldühödve amiatt, hogy nem a környezetéből választott társat, hanem egy német lányt ejtett teherbe.

Ibo élete a feje tetejére áll, és a helyzetét csak nehezíti, hogy a szomszédos, rivális görög étterem tulajdonosa szintén vele akar reklámfilmet rendeztetni.

(Színes, feliratos német vígjáték)

Bemutatás időpontja: 2006. június 29.

Házimozi forgalmazó: Budapest Film

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„ Csak a közepes művek kifogástalanok – a nagy művek sohasem."
Lucian Blaga
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ