Világvége Velencében
Dátum: 2011. szeptember 8., csütörtök, 7:42
Willem Dafoe amerikai színésszel a főszerepben bemutatkozik a versenyben a 68. velencei filmfesztiválon Abel Ferrara "világvégefilmje", a 4:44 Last Day on Earth. Az alkotás világpremierjét ünnepli a lassan célegyenesbe forduló fesztiválon, amely szombaton ér véget a legjobb filmeknek és alkotóknak járó díjak átadásával.

Abel Ferrara legújabb művében Willem Dafoe alakítja Ciscót, a sikeres színészt, partnerét az első jelentősebb szerepét alakító Shanyn Leigh játssza. A pár - mint ahogy az egész világ - tudja, hogy hajnali 4 óra 44 perckor vége a világnak, ezért kihasználják az addig hátralévő időt. A rendező a sokk helyett, amely az emberekre vár, sokkal inkább arra az időszakra összpontosít filmjében, amikor már elfogadták, ami rájuk vár.

Dafoe és Ferrara már dolgozott együtt a Go Go Tales, valamint a New Rose Hotel című filmben. Mostani filmje kapcsán a bronxi születésű rendező a nemzetközi sajtó képviselői előtt úgy fogalmazott: Mindannyian tudjuk, hogy meghalunk, de amit addig teszünk, az az igazi élet.

A filmben szereplő hírbejátszások, közte egy - az alkotás kedvéért készített - interjú Al Gore volt amerikai alelnökkel, Nobel-békedíjas környezetvédő aktivistával, arra utalnak, hogy a világvégét az emberi tevékenység idézte elő - jegyezték meg az első visszhangok. Ferrara egyetértett ezzel, "ez a munka arról a pusztításról szól, amelyet az ember végzett a bolygón- fogalmazott. - Rémálom. A mi felelősségünk, mi tettük. Nem baleset, vagy isten cselekedete. Az emberé "- mondta.

 


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
 
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
Aforizmák
„ Az ember addig marad fiatal, amíg nem irigyli a fiatalokat."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ