McConaughey új arca Velencében
Dátum: 2011. szeptember 8., csütörtök, 18:12
Egyszerre rendőr és bérgyilkos Matthew McConaughey az ötévi szünet után visszatérő William Friedkin rendező Killer Joe című filmjében, amely a versenyprogramban szerepel a 68. velencei filmfesztiválon.

A modernkori westernként is jellemzett alkotásban a színész egy dallasi sheriffet alakít, akit egy Chris nevű díler felbérel, hogy életbiztosításáért ölje meg anyját. A bűnöző lánytestvérét ajánlja fel zálogként a bérgyilkosnak szolgálataiért, míg meg nem kapja az anyja halála után járó 50 ezer dollárt. Az Emile Hirsch által alakított Chris terve aztán félresiklik - írták le a film cselekményét az alkotók.

A Killer Joe, amely az első visszhangok szerint bővelkedik a fekete humorban, néhol Quentin Tarantino Ponyvaregényét idézi, és a visszatérést jelenti William Friedkin számára. A leginkább az Ördögűző, valamint A francia kapcsolat című munkájáról ismert veterán rendező hosszú szünetet követően ült vissza a rendezői székbe. Új filmjét Tray Letts színdarabíróval közösen készítette elő az írónő egy diszfunkcionális családról szóló darabjának feldolgozásával.

Az alkotást igen jól fogadták Velencében, a 76 éves rendező a sajtónak úgy fogalmazott, megérti filmjének karaktereit.

"Azt hiszem, nagyon izgalmasak, érdekesek, szokatlanok és nagyon is tükrözik az emberi természetet. Számomra ez egy fordított szerelmi történet, mint a Hamupipőke. Ő is a hercegre vágyik és ebben a filmben is megtalálja, de kiderül, hogy az ő hercege egy bérgyilkos. Minden nő a herceget keresi, de gyakran egy +gyilkos+ jut nekik. Ez így van, tudom, mert négyszer voltam nős" - jegyezte meg Friedkin.

Matthew McConaughey nem kísérte el a filmet Velencébe, de korábban úgy fogalmazott, ez a munka távol volt attól, amit mindeddig csinált. A kritikák is megjegyezték, hogy a színész ezúttal szokásos karaktereihez képest teljesen más arcát mutatja.

Friedkin - noha Oscar-díjat már nyert A francia kapcsolattal - most először versenyez Velencében. Mint mondta, a Killer Joe elkészítése után nem rohan munka után, de vannak nála forgatókönyvek.

 


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
Aforizmák
„ A hülyeség magánügy, amíg el nem mondjuk senkinek."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ