McConaughey új arca Velencében
Dátum: 2011. szeptember 8., csütörtök, 18:12
Egyszerre rendőr és bérgyilkos Matthew McConaughey az ötévi szünet után visszatérő William Friedkin rendező Killer Joe című filmjében, amely a versenyprogramban szerepel a 68. velencei filmfesztiválon.

A modernkori westernként is jellemzett alkotásban a színész egy dallasi sheriffet alakít, akit egy Chris nevű díler felbérel, hogy életbiztosításáért ölje meg anyját. A bűnöző lánytestvérét ajánlja fel zálogként a bérgyilkosnak szolgálataiért, míg meg nem kapja az anyja halála után járó 50 ezer dollárt. Az Emile Hirsch által alakított Chris terve aztán félresiklik - írták le a film cselekményét az alkotók.

A Killer Joe, amely az első visszhangok szerint bővelkedik a fekete humorban, néhol Quentin Tarantino Ponyvaregényét idézi, és a visszatérést jelenti William Friedkin számára. A leginkább az Ördögűző, valamint A francia kapcsolat című munkájáról ismert veterán rendező hosszú szünetet követően ült vissza a rendezői székbe. Új filmjét Tray Letts színdarabíróval közösen készítette elő az írónő egy diszfunkcionális családról szóló darabjának feldolgozásával.

Az alkotást igen jól fogadták Velencében, a 76 éves rendező a sajtónak úgy fogalmazott, megérti filmjének karaktereit.

"Azt hiszem, nagyon izgalmasak, érdekesek, szokatlanok és nagyon is tükrözik az emberi természetet. Számomra ez egy fordított szerelmi történet, mint a Hamupipőke. Ő is a hercegre vágyik és ebben a filmben is megtalálja, de kiderül, hogy az ő hercege egy bérgyilkos. Minden nő a herceget keresi, de gyakran egy +gyilkos+ jut nekik. Ez így van, tudom, mert négyszer voltam nős" - jegyezte meg Friedkin.

Matthew McConaughey nem kísérte el a filmet Velencébe, de korábban úgy fogalmazott, ez a munka távol volt attól, amit mindeddig csinált. A kritikák is megjegyezték, hogy a színész ezúttal szokásos karaktereihez képest teljesen más arcát mutatja.

Friedkin - noha Oscar-díjat már nyert A francia kapcsolattal - most először versenyez Velencében. Mint mondta, a Killer Joe elkészítése után nem rohan munka után, de vannak nála forgatókönyvek.

 


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
Aforizmák
„ A kor csak akkor számít, ha sajt vagy."
Helen Hayes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ