Már épül a Korda Sándor Filmstúdió
Dátum: 2006. május 25., csütörtök, 14:02
A szakhatósági engedélyek megszerzését követően, Etyeken megkezdődött a Korda Sándor Filmstúdió építése.
A hat stúdióból álló, világszínvonalú filmgyárban tavasszal már forgatócsoportok is dolgozhatnak - közölte Krisán László, a munkálatokat koordináló Korda FilmStúdió Kft. egyik ügyvezető igazgatója csütörtökön.

Információja szerint a jövő év elején hozzálátnak a stúdiók és a berendezések teszteléséhez, kipróbálásához, kora tavasszal pedig már a filmkészítőket is fogadhatja a létesítmény. A filmgyár minden tekintetben a világ élvonalába tartozó, a minőségi munkát biztosító, teljes szolgáltatást nyújtó komplexumnak készül.

A gigantikus méretű filmgyárban hat stúdiót építenek. A legkisebb 1.100 négyzetméter, a legnagyobb 6.300 négyzetméter alapterületű lesz. Az utóbbi az óceáni, tengeri környezetben játszódó, „vizes" jelenetek felvételére is alkalmas lesz. Mindegyik stúdiót klimatizálják, és professzionális hangszigetelő rendszerrel szerelik fel.

Az egykori katonai bázison már elbontották a hátrahagyott bunkereket, épületeket. Már megkezdődött a terepmunkák első szakasza, s rövidesen elindul a filmgyárhoz vezető és a községet elkerülő út építése is.

A napokban felvonultak az óriásgépek, és megkezdődött a beruházás kivitelezése - tette hozzá Sokorai István, a kft. másik ügyvezető igazgatója.

Mint mondta, a stúdió felépítésénél és üzemeltetésénél a helyi vállalkozásoknak is lehetőséget biztosítanak a munkálatokba való bekapcsolódáshoz. A munkákat versenytárgyaláson nyerhetik el.

A Korda Sándor Filmstúdió több száz munkahelyet teremt a legkülönfélébb szakmák képviselőinek. A filmgyár alapműködtetéséhez átlagosan 100-250 szakemberre lesz szükség, de a produkciók forgatásának idején a dolgozói létszám 1.000-1.500-ra is megnőhet.

Az ügyvezetők tájékoztatása szerint a nemzetközi filmvilággal már megkezdték a kapcsolatépítést, és a következő hónapokban széles körben tovább ismertetik az etyeki filmgyár nyújtotta lehetőségeket, hogy pontosan felmérjék a várható forgatási igényeket is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„ Nagyon nehéz szakítani egymással, amikor már nem szeretjük egymást."
Francois de la Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ