Alain Delon nemet mondott Coppolának
Dátum: 2006. május 25., csütörtök, 15:27
Alain Delon 70 éves világhírű francia színész nem vállalta el XV. Lajos francia király szerepét Sofia Coppola amerikai rendezõnõ Marie-Antoinette című filmjében, mert szerinte egy amerikai nem tud elbeszélni egy francia történetet - derült ki a Metro című újság francia változatából, a bukással felérõ cannes-i sajtóbemutató másnapján.

„Mindenkinek meglehet a maga véleménye, és ez (a válasz) nem akadályozott meg abban, hogy elkészítsem a filmet" - hangoztatta a lapnak nyilatkozva a rendezõnõ, aki végül is az amerikai Rip Tornt választotta ki a Delonnak felkínált szerepre.

Delon elutasító válaszáról Coppola annyit mondott még: „Találkoztam vele, és azt mondta nekem, hogy nem kíván megjelenni a filmben. Nem jó ötletnek tartotta, hogy egy amerikai nõ elevenítsen fel egy francia történelmi eseményt."

A filmben, amelyet részben a versailles-i kastélyban forgattak, azért játszik néhány francia színész, köztük Aurore Clement.

Az 59. cannes-i filmfesztivál kétezer fõs szakmai közönsége a szerdai sajtóvetítés végén kifütyülte és lehurrogta a Marie-Antoinette francia királynéról szóló játékfilmet, amelyet pedig elõzõleg a francia sajtó az Arany Pálma-díjra leginkább esélyes alkotások egyikeként harangozott be.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
 
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
Aforizmák
„ A közepes tehetségű ember rendszerint elítéli mindazt, amit nem ér fel ésszel."
La Rochafoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ