Depardieu volt a nap főszereplője Cannes-ban
Dátum: 2006. május 26., péntek, 22:52
A közönség és a kritika is Gérard Depardieu-nek a művészfilmekbe való sikeres visszatéréseként értékelte a Quand j'étais chanteur (Amikor énekes voltam) című filmben nyújtott alakítását, amelyet pénteken mutattak be az 59. cannes-i filmfesztiválon.

A francia sztár a fiatal Xavier Giannoli harmadik filmjében egy hétvégi bálokon fellépõ vidéki énekest alakít. Az alkotás egy ingatlanügynökségben dolgozó fiatal nõvel szövõdõ szerelmi történetét meséli el, akit a Lakótársat keresünk című filmbõl ismerõs belga Cécile de France játszik. Az elsõ visszhangok szerint Depardieu kitűnõen formálja meg a nõ által eleinte lenézett nagyon emberi figurát, és saját maga énekli a filmben elhangzó sanzonokat.

Hosszú tapsot kapott Cannes-ban a 2001. szeptember 11-én eltérített és lezuhant repülõgépeken történteket filmen elõször felelevenítõ United 93 címû alkotást. Az angol Paul Greengrass az elsõ rendezõ, aki a témát játékfilmben dolgozta fel, alkotása a terrorizmus elleni szimbólummá vált az Egyesült Államokban. A versenyen kívül vetített film annak a 33 utasnak a hõsiességérõl szól, akik négy terroristával szembeszállva megakadályozták, hogy a United 93 légi járat a washingtoni Capitoliumra zuhanjon.

Oliver Stone lesz a következõ rendezõ, aki World Trade Center címmel játékfilmet mutat be a New York-i terrortámadásról, a fõszereplõk Nicolas Cage és Michael Pena lesznek. Az ikertornyok leomlásánál dolgozó és 24 óráig a törmelékbõl mozdulni nem tudó két rendõr történetébõl készült filmbõl húsz percnyi elõzetest mutatott be nagy érdeklõdés mellett a cannes-i fesztiválon Oliver Stone. A filmet augusztus 9-tõl vetítik az amerikai mozikban.

(MTI)

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ A művészet sokkal inkább fátyol, mintsem tükör."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ