Transilvaniai Magyar Nap
Dátum: 2006. június 2., péntek, 10:17
Június 2-án, vagyis ma kezdődik Kolozsváron az 5. Transilvania, Románia első nemzetközi filmfesztiválja. A több mint 100 mozgóképet felvonultató rendezvényen a legújabb filmeket ismerheti meg a nagyközönség Erdély kulturális központjában.

A fesztivál június 7-én Magyar Napot kínál, melyen filmbemutatók, közönségtalálkozók, és koncertek várják a nagyérdeműt. A versenyprogramban Pálfi György Taxidermia című filmje száll ringbe a fesztivál fődíjáért. A kolozsvári trófea sorsáról nemzetközi zsűri dönt, melynek tagja Mundruczó Kornél rendező, valamint a magyar film régi barátja David Robinson angol filmkritikus is. A Taxidermiá-t a rendező részvételével mutatják be a Victoria moziban.

A Transilvania-i magyar nap keretében rövidfilm válogatást is vetítenek Kolozsváron, melyen Báthory Orsolya, Iványi Marcell, Mundruczó Kornél, Cakó Ferenc és Lakatos Róbert alkotási lesznek műsoron. A Magyar Napot a győri Pozvakowski banda koncertje és Re:Publik partija koronázza Kolozsváron június 7-én.

Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című munkáját a SuperNova szekció tűzi műsorra, a díszbemutatón a rendező és a film román szereplői is jelen lesznek. További magyar meghívottja a fesztiválnak Gauder Áron Nyócker! című világhírű animációja.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„ A szorgalom a közepes tehetség legnagyobb segítője."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ