A harag napja világpremierje Szegeden
Dátum: 2006. június 2., péntek, 11:01
Hétfőn este Szegeden mutatják be az angol-magyar koprodukcióban készült A harag napja című filmet, a világpremieren a magyar alkotók mellett részt vesz a produkció egyik főszereplője Christopher Lambert is.

A Hegylakó-filmekkel ismertté vált, francia születésű amerikai színész eredetileg csak a keddi, Budapesti vetítésen vett volna részt, mivel azonban a világpremier nem ott, hanem Szegeden lesz, így a Tisza-parti városban rendezendő bemutatóra is elfogadta a meghívást.

A harag napja 1532-ben játszódik egy spanyol városban. A máskülönben nyugodt és békés mindennapokat titokzatos gyilkosságok zavarják meg. Az áldozatok nemes emberek, de az elkövető nem kíméli testőrségüket sem, vérfürdőt rendezve ezzel a város sikátoraiban. A halottak mellkasára minden esetben egy-egy betűt metsz a gyilkos. A törvény őre, Ruy Mendoza, azaz Christopher Lambert nincs könnyű helyzetben. Ahányszor embereivel visszatér a tett helyszínére, a holttesteknek hűlt helyét találják, ő az egyetlen szemtanú, bizonyíték híján pedig senki nem hisz neki! Ruy egy kegyetlen cselszövés közepén találja magát, sem világi, sem egyházi segítségre nem számíthat. Magára van utalva, miközben feleségét - akit Oroszlán Szonja alakít - és gyermekeit is veszélybe sodorja a nyomozás sikere érdekében.

A középkori thriller ötlete nyolc évvel ezelőtt fogalmazódott meg, s végül 2005-re állhatott össze a nemzetközi stáb. A magyar-angol koprodukcióban készülő film 42 napos forgatása Magyarországon zajlott, hogy azután Londonban öltsön végleges formát az izgalmas thriller. Ilyen volumenű és nagyköltségvetésű filmben még nem vett részt ennyi magyar alkotó, egyedül az utómunkálatok és a zeneszerzés történt Angliában.

(MTI-Panoráma)

Fotók: Best-Hollywood

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„ Mindenki a maga baklövéseit nevezi tapasztalatnak."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ