Világpremier Szegeden
Dátum: 2006. június 5., hétfő, 20:37
Christopher Lambert is részt vett A harag napja című film hétfőn este Szegeden tartott világpremierjén. Az angol-magyar koprodukcióban készült alkotást a Belvárosi moziban mutatták be.

A forgatás során nagyon tehetséges emberekkel találkoztam mind a kreatív-, mind a produceri csapatban - mondta a Hegylakó-filmekkel ismertté vált, francia születésű amerikai színész a premiert megelõzõ sajtótájékoztatón.

Ha valaki tehetséges, nem számít milyen nyelven beszél, a színjátszás a szívbõl jön - emlékezett vissza az Oroszlán Szonjával és Bicskei Lukáccsal végzett közös munkára a színész.

A harag napja 1532-ben játszódik egy spanyol városban. A máskülönben nyugodt és békés mindennapokat titokzatos gyilkosságok zavarják meg. Az áldozatok nemes emberek, de az elkövetõ nem kíméli testõrségüket sem, vérfürdõt rendezve a város sikátoraiban. A halottak mellkasára minden esetben egy-egy betűt metsz a gyilkos.

A törvény õre, Ruy Mendoza, azaz Christopher Lambert nincs könnyű helyzetben. Ahányszor embereivel visszatér a tett helyszínére, a holttesteknek hűlt helyét találják, õ az egyetlen szemtanú, bizonyíték híján pedig senki nem hisz neki! Ruy egy kegyetlen cselszövés közepén találja magát, sem világi, sem egyházi segítségre nem számíthat. Magára van utalva, miközben feleségét - akit Oroszlán Szonja alakít - és gyermekeit is veszélybe sodorja a nyomozás sikere érdekében.

Christopher Lambert elmondta, azért tartja nagyon érdekesnek az általa alakított Ruy Mendoza karakterét, mert nemcsak egy nyomozást visz végig, hanem önmaga után is vizsgálódik.

A középkori thriller ötlete nyolc évvel ezelõtt fogalmazódott meg, s végül 2005-re állhatott össze a nemzetközi stáb. A magyar-angol koprodukcióban készülõ film 42 napos forgatása Magyarországon zajlott, hogy azután Londonban öltsön végleges formát az izgalmas thriller.

Az alkotás az elsõ olyan angol-magyar koprodukció, amely a filmtörvény életbelépése után készült el. A kreatív stáb - az operatõr, a díszlet- és jelmeztervezõ, a kaszkadõrök és nagyon sok színész - Adrian Rudomin rendezõ, forgatókönyvíró kivételével, magyar volt - mondta Sipos Kornél producer.

Ilyen volumenű és nagyköltségvetésű filmben még nem vett részt ennyi magyar alkotó, egyedül az utómunkálatok és a zeneszerzés történt Angliában.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„ A legszívesebben gyermekekkel beszélgetek; tőlük még remélhetem, hogy majd értelmes lények lesznek..."
Kierkegaard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ