Meryl Streep Arany Medve-díjat kap a Berlinalén
Dátum: 2012. január 2., hétfő, 17:06
Arany Medve-díjat kap életművéért a februári Berlinalén Meryl Streep. Az Oscar-díjas amerikai filmszínésznő a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál életműdíját február 14-én veheti át - közölték hétfőn a fesztivál szervezői.

"Meryl Streep csodálatos, sokoldalú színésznő, aki könnyedén mozog a drámai és vígjátéki szerepek között" - méltatta Dieter Kossick, a Berlinale igazgatója a sztárt, akinek közreműködésével több mint negyven film készült.

A kitüntetés átadására a színésznő új filmjének, a Vaslady című életrajzi drámának a berlini bemutatóján kerül sor. A produkcióban Margaret Thatcher volt brit kormányfőt játszotta.

A fesztiválon Streep korábbi munkáiból is vetítenek néhányat, köztük a Kramer kontra Kramer és a Sophie választása című alkotásokat, amelyekben Oscar-díjas alakítást nyújtott.

A 62. Berlinale február 9. és 19. között zajlik majd.

A Vaslady című filmet február 2-án tűzik műsorukra a magyar mozik.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„ Amikor fiatalabb voltam, mindenre emlékeztem, akár megtörtént, akár nem."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ