Az utolsó versenyfilm
Dátum: 2012. január 31., kedd, 11:01
Teljessé vált kedden a legjobb filmnek járó Arany Medvéért versenyző filmek listája a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén, utolsóként egy kínai alkotást válogattak be a szervezők. A 18. versenyfilm Vang Csüan-an (Wang Quan'an) rendező munkája, a Paj lu jüan (Bai lu yuan), angol címén a White Deer Plain lett.

A rendező ismert vendége a rangos seregszemlének: két éve Tuan Jüan (Apart Together) című tragikomédiájával nyílt meg a fesztivál. Vang Csüan-an akkor a legjobb forgatókönyvnek járó Ezüst Medvével gazdagodott filmjéért.

A világ legnagyobb közönségfesztiválja több mint négyszáz filmet sorakoztat fel február 9. és 19. között. A legjobb filmnek járó Arany Medvéért magyar film, Fliegauf Benedek Csak a szél című alkotása is versenyben lesz, és vetítik a Tarr Béla produceri közreműködésével, több magyar rendező munkájában készült Magyarország 2011 című filmet is.

Berlin vendége lesz idén Angelina Jolie, Meryl Streep és Bollywood legfényesebb csillaga, Sáhruh Khán is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
Aforizmák
„Minden piszok, ami nincsen a maga helyén."
Max Planck
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ