DVD-ajánló: Edukators
Dátum: 2006. június 13., kedd, 8:30
Június 14-én jelenik meg az Odeon Mozaik sorozatának újabb darabja, az Edukators. Hans Weingartner filmje a 2004-es Cannes-i Filmfesztiválon Arany Pálma jelölést kapott, 2005-ben a Német Filmfesztiválon elnyerte a Legjobb játékfilm díját és a Legjobb mellékszereplő díját Burghart Klaußner vihette haza.
Jan (Daniel BrühlGood bye, Lenin!, Hölgyek levendulában) és Peter (Stipe Erceg) egy kis, ám annál lelkesebb és céltudatosabb csapat tagja: éjszakánként házakba törnek be, felforgatják a berendezést és nyugtalanító üzeneteket hagynak – bár nem lopnak el semmit. Peter barátnője, Jule (Julia JentschSophie Scholl: Aki szembeszállt Hitlerrel) csupán utcai aktivistaként próbál tenni valamit egy igazságosabb világért, ám mikor rájön, mivel foglalkoznak a fiúk, élénkebben is érdeklődni kezd. Peter távollétében Jan-nal együtt határozza el, hogy betörnek ahhoz az üzletemberhez, aki miatt a lány tetemes adósságokba verte magát. Ám a történtek váratlan fordulatot vesznek, s a két fiatal már egy emberrablás közepén találja magát…

Az Edukators ugyanarra a jelenségre reflektál, mint pár évet többek között a Harcosok klubja is: mit tehet az, aki elégedetlen a rendszerrel? Milyen módon szállhat szembe az anyagi világgal, és hogyan lázadhat fel az ellen a rendszer ellen, ami lassan már a mindennapi rutin részévé vált? A fajsúlyos kérdések és a thriller-szerű hangulat mellett pedig a rendezőnek még arra is marad energiája, hogy egy szerelmi háromszöget tárjon fel, annak minden örömével és keserűségével.

DVD specifikációk:
Képarány: 1,77:1 (16:9),
Hang: 5.1 német, 2.0 magyar
Felírat: magyar, angol
Extrák: teaser, trailer, Cannes-i bemutató (7 perc), werkfilm (23 perc)


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„ Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött."
Karinthy Frigyes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ