Japán fődíj a Before Dawn-nak
Dátum: 2006. június 13., kedd, 15:32
A magyar rövidfilmek történetében fesztiválszereplés és díj rekordokat megdöntő Before Dawn a Tokióból induló „Short Shorts” filmfesztivál fődíját nyerte el. A japán fővárosból induló utazó fesztivál Szingapúron át Los Angeles-ig számos helyszínen mutatja be rövidfilm programját, melyet a világ legjobb alkotásaiból válogatott össze.

Kenyeres Bálint filmjét jelenleg is több kontinensen vetítik. Seattle, Toronto, a franciaországi Saint Genies Bellevue, valamint a norvégiai Grimstad filmfesztiválja mutatja be a napokban. A Grimstad-i szemle különlegessége, hogy a filmfesztiválok bevett szokásától eltérően, nem fogad el nevezéseket, hanem kizárólag a szervezők meghívása által lehet a versenybe bejutni.

 

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ Mutassatok nekem hat sort bárki írásából, s én találok benne olyat, amiért fel lehet akasztani."
Armand Jean Du Plessis Richelieu
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ