Hamarosan az olasz mozikban a Kontroll!
Dátum: 2005. október 16., vasárnap, 17:53
Október 21-től forgalmazzák az olasz mozikban Antal Nimród Kontroll című filmjét.

A sajtóvetítést a Római Magyar Akadémián tartották pénteken, amelyen – az olasz sajtó képviselőin kívül – rész vett az akadémián működő magyar filmklub közönsége is. A két vetítés között, este 8 órakor a főszereplőt, Csányi Sándort kérdezték az újságírók és a nézők.


Az esemény azért is jelentős, mert Olaszországan nagyon ritkán forgalmaznak magyar gyártású filmet. Az elmúlt 15 évben csupán öt alkotás jutott el a mozilátogatókhoz: Szabó István Édes Emma, drága Böbe, Enyedi Ildikó: Az én 20. századom, Tímár Péter Mielőtt befejezi röptét a denevér, Mészáros Márta Napló apámnak és anyámnak és Sopsits Árpád Céllövölde című filmje. Szabó István nemzetközi gyártásban készült filmjeiből közül a Találkozás Vénusszal-t, a Szembesítés-t és a Csodálatos Júliá-t is forgalmazták Olaszországban.

 

/Forrás: kultura.hu/

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„ Van, aki hosszan fejezi ki magát, hátha közben eszébe jut valami."
Feleki László
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ