Filmajánló: Változó idők
Dátum: 2006. június 19., hétfő, 13:39
Antoine (Gerard Depardieu) Európába érkezik, hogy ellenőrizze egy audiovizuális központ építési munkálatait. Azzal bízzák meg, hogy gyorsítsa meg a munkafolyamatot. Valójában azonban, utazásának az a titkos célja, hogy megtalálja Cécile-t (Cathrine Deneuve), aki iránt megszállott és titkos szerelme már több, mint harminc éve tart.

Cécile elfelejtette már Antonine-t. Észak-Afrikába emigrált, ott él rutinszerű házasságban egy nála jóval fiatalabb marokkói zsidó orvossal. Van egy fiuk is, Samy, aki Párizsban él, így csak szünidőben látogatja meg szüleit.

Nyár végén kezdődik el a történet, amikor is Samy partnerével, Nadia-val partra száll szüleinél. Nadia egyedül neveli kisfiát, akinek apja ismeretlen; Samy és Nadia, bár egy párt alkotnak, kapcsolatuk igen visszafogott. Nagy szövetségesek, akik minden baj ellen felfegyverkezve védik egymást, hogy kiélhessék változatos szenvedélyeiket. Nadia-nak egy erőszakos, démonokkal folytatott küzdelem árán meg kell tanulnia elszakadni nővérétől. Samy-nek pedig meg kell tanulnia összhangba hozni Bilal iránti érzéseit, illetve Nadia iránti gyengédségét...

Számára nem éppen megnyugtató helyzet, hogy Cécile a szünidő alatt akarva-akaratlanul is találkozni fog az ő kis világával, sőt inkább kérdéseket sorozatát veti fel. Az, aki közelinek tűnt idáig neki, most idegenné válik...

Ez idő alatt, egyedül és gazdagon, távol az élet forgatagától, Antoine úgy jelenik meg, mint egy szellem a múltból, hajszolja szerelmét, azaz a hosszú évek óta érintetlen női ideált. Vajon a gyengéd szenvedélybe és a csendes őrületébe zárkózva legyőzhetetlenné válik a férfi? Milyen hit hajtja? Hogy ez egy álom-e mindössze, arra a realista Cécile tud válaszolni.

És talán, tudtukon kívül az álom valósággá válik.

Forgalmazza: az SPI International

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ Hogy szerelmes vagy, az nem ok arra, hogy szeressenek."
Hippolyte Taine
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ