Afrika Hollywoodja
Dátum: 2006. június 21., szerda, 16:34
Filmbizottság létrehozásával és az ország természeti adottságainak reklámozásával kívánja a kormány a világ filmesei számára újra vonzóvá tenni Kenyát.
„Az a célunk, hogy Kenya a filmesek elsõ számú célpontja legyen, Afrika Hollywoodja" - mondta Mutahi Kagwe kenyai informatikai miniszter.

A kelet-afrikai országban több világhírű szuperprodukció is készült, mint a Távol Afrikától, az Elza, a vadon szülötte, vagy a Tűz háborúja című filmek, a korrupció és a megfelelõ infrastruktúra hiánya miatt azonban az 1990-es években egyre több rendezõ Dél-Afrikát választotta filmje helyszínéül.

A kormány a filmesek visszacsábítása érdekében 2005-ben létrehozta a Kenyai Filmbizottságot, amelynek legfõbb feladata, hogy az ország gyönyörű természeti adottságait hirdesse, illetve hogy leegyszerűsítse a filmforgatási engedély megszerzését: például ma alig két nap alatt meg lehet szerezni azokat a papírokat és engedélyeket, amelyekhez korábban két hétre volt szükség.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ Ha egy nap nem zongorázom, már észreveszem. Második nap a szakma, harmadik nap a közönség."
Szvjatoszlav Richter
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ