Versenyben a Before Dawn és a Fehér tenyér
Dátum: 2006. június 23., péntek, 12:52
Hétvégén kezdődik és július elsejéig tart a trencsényteplici Art Film fesztivál Szlovákiában. A 14. Art Film fesztivál Kék Angyal-díjáért Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című alkotása kel versenyre. A játékfilm-mezőnybe idén mindössze tíz alkotás kapott meghívást.

A díj sorsáról a John Irvin brit filmrendező (Piszkos alku) által elnökölt nemzetközi zsűri dönt, melynek tagja Kamondi Zoltán filmrendező is. A rövidfilmek között Kenyeres Bálint Before Dawn című rendezése versenyez Trencsényteplicen.

A Trencsényteplic és Trencsény hét mozijában megrendezendő fesztivál műsorra tűzi Pálos György Sztornó és Bollók Csaba Miraq című alkotását is, melyek a Filmszemlén mutatkoztak be a hazai közönségnek.

A legújabb magyar alkotások mellett egy valódi klasszikus is gazdagítja a trencsényteplici programot idén: Fábri Zoltán Hannibál tanár úr (1956) című moziját az „50 évvel ezelőtt” elnevezésű válogatásban mutatják be.

A trencsényteplici Art Film fesztivál vendége lesz Hajdu Szabolcs, Pálos György és Bollók Csaba.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„Azon a napon lettél felnőtt, amikor először nevettél egy jót – önmagadon."
Ethel Barrymore
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ