DVD-ajánló: Genya
Dátum: 2006. június 23., péntek, 19:23
A megtörtént eseményeken alapuló film főszereplője Marty és Bobby, akik már évek óta együtt lógnak, bár Bobby szép lassan irányítása alá vonta a másik fiút. Egy duplarandin ismerkednek meg Lisával és Alivel, és hamarosan kölcsönös szerelem alakul ki közöttük. Ám hiába a látszólagos vonzalom, Bobby egy nap megerőszakolja Alit. A fiatalok ekkor úgy döntenek, megölik barátjukat.
Az amerikai botrányfilmes rendező, Larry Clark 2001-es filmje is azt a témát járja körül, mint többi alkotása, a Kölykök és a szexualitást meglepő nyíltsággal ábrázoló Ken Park : hol tart ma a fiatalság, az úgynevezett X-Generáció? A Genya azonban – amellett, hogy ismét mellbevágóan kemény képsorokat használ, és újfent szembesít minket mindazzal a reménytelenséggel, kilátástalansággal és érzelmi nihillel, mely a kamaszokat ma jellemzi – felveti a szülők felelősségének problémáját is, azt, hogy vajon ők mennyire felelősek azért a helyzetért, melybe gyerekeik kerültek.

A filmben szereplő fiatal színészek azóta igen sikeres karriert futottak be; Nick Stahl (Terminátor 3, Sin City), Michael Pitt (A falu, Kísérleti gyilkosság, Álmodozók), Bijou Phillips (A tikos ajtó) és Brad Renfro (Az ügyfél, Az eminens, Sleepers – Pokoli lecke) mind az ifjú színészgeneráció kimagasló alakja. A filmzene előadói között pedig megtalálhatjuk Fatboy Slim, Tricky, a Cypress Hill, Dr. Dre és Eminem nevét is.

A Genya a 2002-es Titanic Filmfesztivál kedvence volt, a fesztivál egyik legsikeresebb filmjeként igen kedvező fogadtatásra talált mind a nézők, mind a kritikusok körében.

További információk:
www.odeon.hu
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„ A művész legnagyobb földi jutalma a kollégák irigysége."
Varnus Xavér
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ