Oliver Stone nem politizál
Dátum: 2006. július 12., szerda, 10:25
Úgy tűnik, Oliver Stone hátat fordított a súlyos politikai üzenetekkel terhelt, és számára egyre rosszabb hazai publicitást kiváltó, ellentmondásos filmek készítésének. Legújabb munkája, a szeptember 11-e tragédiáját két, a romok közt életét kockáztató, hétköznapi rendőr szemszögéből feldolgozó, Nicolas Cage főszereplésével készült World Trade Center az érzékeny téma ellenére is kerül mindenfajta politikai áthallást, kizárólag az emberi tragédiákra és hősiességre koncentrál.
Ahogy Stone megfogalmazta: „A mantránk a következő: ez nem egy politikus film. Nekem úgy tűnik, hogy mindkét oldal mitizálta a történteket, hogy ezáltal politikai előnyre tehessenek szert. Én azért készítettem el a filmet, mert megfogott érzelmileg. Szerettem a forgatókönyv egyszerűségét és őszinteségét. Remélem a film sikeres lesz, még ha úgy is mondják majd az emberek, hogy annak ellenére, hogy Oliver Stone rendezte!”

(World Trade Center – hazai bemutató: 2006. szeptember 28.)

Forgalmazza: a UIP Duna

Fotó forrás: MTI
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

Aforizmák
„ ..lángolunk a legnemesebb eszményekért, csak éppen azzal a feltétellel, hogy maguktól váljanak elérhetővé...és főleg ingyen."
Dosztojevszkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ