Vanessa Redgrave új szerepben
Dátum: 2006. július 19., szerda, 14:49
Vanessa Redgrave az Este (Evening) című filmdráma haldokló rákbetegjét alakítja következő filmjében, amelyet Koltai Lajos rendez.

A Redgrave alakította, halálos beteg 65 éves Ann Grant Lord sorra veszi életének szerelmeit, két lányának pedig, miközben el kell viselniük anyjuk szenvedéseit, saját problémáikat is meg kell oldaniuk. A két lányt, Annt és Ninát Clair Danes és Toni Collette alakítja.

A filmbeli történet Susan Minot amerikai írónõ azonos című bestsellerén alapszik, a forgatókönyvet a Pulitzer-díjas Michael Cunningham írta.

A filmet Koltai Lajos rendezi, akit Kertész Imre Sorstalanság című regényének megfilmesítéséért Oscar-díjra jelöltek.

Vanessa Redgrave korunk egyik legnagyobb angol színésznője, legismertebb szerepét talán Michelangelo Antonioni immár klasszikusnak számító, Nagyítás (Blow Up) című, 1966-ban készült elsõ angliai filmjében alakította, de azóta is fáradhatatlanul dolgozik, láthattuk többek között az Isadora Duncan életéről készült Isadorában, a Júliában, a Kísértetházban, a Szellem  a házban-ban, a Mission Impossible-ban. Filmográfiája jó száz címet tartalmaz, s csak idén és jövõre hét filmben szerepel.

(MTI-Panoráma)

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„ Az, hogy egy tojásra azt mondom, hogy büdös, nem jelenti azt, hogy jobbat tudok helyette tojni."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ