Tiszteletadás Katharine Hepburn emlékének
Dátum: 2006. július 20., csütörtök, 13:35
Katharine Hepburn, a 2003-ban elhunyt hollywoodi legenda emléke elõtti tisztelgésként életére és alakításaira emlékeztető központot hozott létre a Pennsylvania államban szabad művészeteket oktató Bryn Mawr egyetem, ahol a színésznő 1928-ban szerzett diplomát.

Az amerikai sajtó szerint szeptemberben, a központ ünnepélyes megnyitásán kerül sor elsõ ízben a „Katharine Hepburn Emlékérem" átadására.

Elsõként a 81 éves Lauren Bacall és a 63 éves Blythe Danner nyeri el az érmet, mivel az indoklás szerint „életpályájukkal, teljesítményükkel Katharine Hepburn intelligenciáját, függetlenségét és tettre készségét testesítetik meg" - olvasható az egyetem által közzétett nyilatkozatban.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„ Ellenségeinken mérhetjük fel, milyen magasan állunk."
Capus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ