Királyi kulisszák mögött
Dátum: 2006. július 26., szerda, 17:12
A 44. New York-i Filmfesztivál szeptember 29-én nyílik meg Stephen Frears legújabb filmjének premierjével. A The Queen című filmdráma címszerepében Helen Mirren alakítja a jelenlegi brit uralkodóház fejét, II. Erzsébet királynõt.
A bemutató rangja és idõzítése arra enged következtetni, hogy a film világpremiere az augusztus 30. és szeptember 9. között megrendezendõ Velencei Filmfesztiválon lesz, bár a film nemzetközi jogait jegyzõ Pathe cég még nem erõsítette meg hivatalosan ezt
az értesülést. Az Egyesült Államokban a Miramax Films mutatja be a The Queen, ez év októberében.

A filmbeli események a nemzeti ikonná vált Diana hercegnõ halála utáni napokban játszódnak, és a királyi család magángyászát tárják fel a közvélemény élénk érdeklõdésének tükrében.

Helen Mirren partnere Fülöp herceg szerepében Jame Cromwell, Tony Blair-t Michael Sheen alakítja, Sylvia Syms pedig az Anyakirálynõ alakját ölti magára. Mirrent egyébként a közelmúltban magasztalták a Channel 4/HBO minisorozatában nyújtott teljesítményéért, ott I. Erzsébet királynõt alakította.

– Helen Mirren alakítása uralja ezt a kivételes szereposztást. - nyilatkozott a Miramax elnöke, Daniel Battsek. – A film magával ragadóan visz be a királyi családi színfalak mögé, és megmutatja, milyen tartózkodó és eleinte rejtélyes reakciókat váltott ki Diana halála a család tagjaiból. 

A The Queent Magyarországon a Budapest Film forgalmazza.



Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
 
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
Aforizmák
„ A művész legnagyobb földi jutalma a kollégák irigysége."
Varnus Xavér
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ