Versenyben a rövidfilmek
Dátum: 2005. október 26., szerda, 14:43
Meghívást kapott Svédország elsőszámú rövidfilm fesztiváljára Keményffy Tamás Szerencsés ember című alkotása. A Svéd Filmintézet szervezte nemzetközi mustrára több ezer nevezés közül választották ki azokat filmeket, amelyek versenyre kelhetnek, s a 24. uppsala-i nagydíj sorsa vasárnap este dől el. A rangos megmérettetésen Keményffy Tamás mozija az egyetlen magyar résztvevő.

Kilenc magyar kisfilmet és Gauder Áron Nyócker!-jét tűzi műsorra a Vilniusban holnap kezdődő TINDIRNDIS animációs filmfesztivál. A versenyprogramra Csáki László, Kiss István, Macskássy Kati, Orosz István, Rofusz Ferenc, Szilágyi Varga Zoltán, Táborita Ildikó, M. Tóth Géza, és M. Tóth Éva egy-egy munkája kapott meghívást.

Genfben október 31-én kezdődik a Cinema Tout Écran filmfesztivál négy magyar rövidfilmmel a műsorán. Kicsiknek és nagyoknak, a tévé képernyőjére és nagyvászonra álmodott alkotásokat egyaránt mutatnak be a rangos fesztiválon, amely november első hetében audiovizuális központtá varázsolja Genf városát.

A nemzetközi filmfesztiválok műsorán nemrég feltűnt A Karusszel rítus című alkotás az egyik magyar meghívott. Gayer Zoltán és Molnár Péter műve a Filmszemlén a kisjátékfilm kategória fődíját nyerte el, majd az olaszországi Ionio filmfesztiválon kapott elismerő oklevelet. A közeljövőben A Karusszel rítus-t a varsói Euroshort-on és a szöuli Asiana filmszemlén is láthatja a külföldi közönség.

A genfi versenyre Kenyeres Bálint Before Dawn és Cakó Ferenc A róka és a holló című filmjei a versenyprogramba kaptak meghívást. M. Tóth Géza Maestro-ját pedig az információs programban mutatják be. A külföldi fesztiválok kedvencévé lett Maestro a  napokban.a németországi Wiesbadenben és a kanadai Abitibi-Témiscamingue-ben is látható lesz.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„ Kevés olyan bosszantó és elviselhetetlen dolog van a világon, mint másnak a jó példája. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ