Jó esélyekkel Jihlavában
Dátum: 2005. október 28., péntek, 12:08
Csehországban négy magyar dokumentumfilm, Varsóban két játékfilm, a berlini Interfilm-en három rövidfilm versenyez. Szombat este dől el, hogy lesz-e magyar díjazott régiónk legnagyobb dokumentumfilm mustráján, a 9. Jihlavai Dokumentumfilm Fesztiválon. Jók az esélyeink, hiszen a közép-európai alkotásokat bemutató „Tengerek között” elnevezésű versenyprogramban idén négy magyar rendező munkája is meghívást kapott. Forgács Péter El Perro Negro, Lakatos Róbert Spílerek, Papp Gábor Zsigmond Az ügynök élete és Zsigmond Dezső Csigavár című filmjei versenyeznek Jihlavában.

A Varsói Zsidó Filmfesztivál versenyprogramjába Koltai Lajos Sorstalanság és Szilágyi Andor A Rózsa énekei című játékfilmek kaptak meghívást. A fesztivál október 25-30 – között mutat be egy nemzetközi válogatást a közelmúltban készült, zsidó emberek sorsát feldolgozó munkákból.

Berlinben immáron huszonegyedik alkalommal rendezik meg a rövidfilmek nemzetközi szemléjét, az Interfilm fesztivált. Németországban az oberhauseni rövidfilm napok mellett az Interfilm a legnagyobb szakmai elismertségnek örvendő rövidfilmeknek szentelt rendezvény. A 33 országból érkező 114 művet bemutató idei versenyprogramba három magyar rövidfilm került be. A november elsején kezdődő rendezvényen Csáki Attila kréta-animációja, a Darazsak, ludak, körtefa… , Dési-Móray sc-fije, A 639. baba, M. Tóth Géza 3D animációja a Maestro száll ringbe. Az összesen 17 óra 25 percnyi rövidfilmet kínáló szemlén Cakó Ferenc Randevú című munkáját az információs programban mutatják be.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„ Aki viccnek tartja az életet, gondoljon a poénjára."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ