Csányi, a modern Cyrano
Dátum: 2006. agusztus 28., hétfő, 13:27
Augusztus 28-án, hétfőn az Orbánhegyi úti Osztrák Iskolában kezdetét vette Sas Tamás S.O.S. szerelem! című új filmjének forgatása.

Ahogy azt már korábban hírül adtuk, a nagyvárosi romantikus komédiában Csányi Sándor, a Csak szex és más semmi sztárja alakítja a modern Cyranót, aki üzletszerűen segít férfitársainak a nagy Ő meghódításában. Szakmai és magánélete azonban válságba kerül, mikor beleszeret egy szépséges óvónőbe (Ullmann Mónika).

Csányi ügyfelét és vetélytársát Fenyő Iván alakítja, a Bőrnyakúak (Jarhead) szereplője. A főhős asszisztensét Kovács Patrícia (Szerelemtől sújtva) játssza; míg kislányát a nyolcéves Varga Boglárka kelti életre, akit Neményi Ádám producer (Puskásfilm) a film titkos adujának nevezett. A filmet Szurmai János írta, és Miklauzic Márton fényképezi.

Az alkotók elmondása szerint az öthetesre tervezett forgatás első etapja Budapesten, utolsó két hete pedig a Hertelendi Kastélyban kerül rögzítésre. A forgatás várhatóan október közepén fejeződik be. A film epizódszerepeiben olyan neves színészek tűnnek fel, mint Benedek Miklós, Hernádi Judit, Szacsvay László vagy Kaszás Géza.

Neményi hozzátette, hogy az S.O.S. szerelem! költségvetése 300 millió forint, ami nagyjából átlagosnak mondható a hazai piacon. Az összeget a TV2 és a Best Hollywood koprodukciós részvétele mellett állami (MMK, Nemzeti Filmiroda) és szponzori (pl. Citroen) támogatásokból fedezik.

A filmet a Best Hollywood 2007. február 14-én, Valentin-napon mutatja be közel negyven hazai moziban.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
Aforizmák
„Nem művészet megöregedni, de művészet azt elviselni."
Johann Wolfgang Von Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ