A Magyar Filmművészek Szövetségének közleménye
Dátum: 2014. október 19., vasárnap, 8:32

A Magyar Filmművészek Szövetségének elnöksége megdöbbenésének kell, hogy hangot adjon Pálfi György Toldijának elutasításának indoklása miatt.

Véleményünk szerint ez a primitív és arrogáns nyilatkozat mélyen sérti az alkotói szabadsághoz való jogot amely minden magyar filmkészítőt megillet. Ez a nyilatkozat ugyanis a teljes bizalmatlanságról szól, kiskorúsítani kívánja a rendezőt, semmibe veszi az alkotó fantáziáját, és kordába akarja zárni a szabad szellemet. Ezt minden körülmények között el kell utasítanunk.

A kultúra emberi jog, alkotása emberi szükséglet, soha, semmilyen módon nem szabad azt szabályozni.

Ezúton szólítjuk fel a Magyar Filmalap döntnökeit, hogy vizsgálják felül álláspontjukat és ne akadályozzák tovább a Toldi megvalósítását abban a szellemben ahogy azt a filmalkotó elképzelte.

Szövetségünk eddig szándékosan nem kívánt beavatkozni az alkotó és a Filmalap vitájába, tartózkodtunk minden megnyilvánulástól, mivel nem kívántuk nehezíteni Pálfi György tárgyalási pozícióit. Most, mikor szembesülnünk kell a nyers ténnyel, nem tehetünk mást mint teljes szolidaritásunkat fejezzük ki iránta.

Magyar Filmművészek Szövetségének Elnöksége

Kiadó: Magyar Filmművészek Szövetsége


(OS)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„ Az egyetlen bűn, amelyet nem tudunk egymásnak megbocsátani – a véleménykülönbség."
Ralph Waldo Emerson
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ