Életműdíj Polanskinak
Dátum: 2006. szeptember 13., szerda, 14:40
Az Európai Filmakadémia Roman Polanski lengyel származású színészt, írót, rendezőt és producert életműdíjjal tünteti ki, amelyet a díjazott az Európai Filmdíjak átadásának estéjén, december 2-án Varsóban vesz át - jelentette be az akadémia.

A Lengyelországból évtizedekkel ezelõtt emigrált Polanski nevéhez fűzõdik az egyetemes fimtörténelem néhány kiemelkedõ alkotása: az 1967-ben készült Vámpírok bálja, az egy évvel késõbb készült Rosemary gyermeke, a legendás Kés a vízben, az 1971-es Macbeth, vagy az 1991-es Keserű méz. Olyan sztárokkal dolgozik együtt, mint Jack Nicholson, Hugh Grant, Harrison Ford, Ben Kingsley, Nastassja Kinski, Johnny Depp vagy Adrian Brody.

A zongorista című, 2002-ben készült és Oscar-díjjal jutalmazott  filmjének világsikere után ugyancsak nagy elismerést aratott a Twist Olivér 2005-ös adaptációja.

A Európai Filmakadémia közleménye szerint „hatalmas megtiszteltetés a számára, hogy életmű díjjal ismerheti el Polanski lenyűgözõ hozzájárulását a filmtörténelemhez."

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
Aforizmák
„A szexualitás kereszt. Szerencsére nem feszítenek rá egész életünkben.
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ