Filmelőzetes: Kőkemény
Dátum: 2006. szeptember 18., hétfő, 11:57
Az utóbbi évek filmtermésének egyik legjobb darabja. A kegyetlen, erőszakkal teli és kilátástalan berlini alvilág szorításában lehet-e esély a túlélésre egy kamasz számára? Katartikus filmélmény!

Nagyot fordul a világ a 15 éves Michael Polischka-val, amikor anyját az utcára teszi gazdag szeretője. Berlin előkelő és gazdag negyedéből kirúgva egy pillanat alatt a város egyik lerobbant és legveszélyesebb kerületében találják magukat.

A fiatal kamasz életét nemcsak anyja zűrös férfi ügyei, hanem az új iskola is megkeseríti. A környéket félelemben tartó Errol és bandája állandóan terrorizálja a fiút, brutálisan megverik, elveszik a pénzét. Michael egyetlen lehetősége a pénzszerzésre, hogy kirabolja anyja volt szeretőjét.

A túlélésért meg kell küzdeni, és a lejtőn nincs megállás. Anyja egyik partnere leckét ad neki az utcai harc alapszabályaiból, és a legközelebbi támadáskor Michael visszaüt. A leszámolástól csak a szerencse menti meg a fiút, ugyanis a helyi keresztapa szemtanúja az esetnek, és a szárnyai alá veszi Michaelt.

A fiú drogfutárként kezdi el keresni a kenyerét, és a hirtelen jött gazdagság miatt végre úgy érzi, hogy az életnek napos oldala is van. Ám amikor az egyik üzlet balul üt ki, kénytelen szembenézni a valósággal…

Forgalmazza: a Budapest Film

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„ Az ember nem lehet elég óvatos ellenségeinek megválogatásában."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ