Meghalt Mickey Hargitay
Dátum: 2006. szeptember 19., kedd, 8:46
Nyolcvanéves korában Los Angelesben meghalt Mickey Hargitay magyar származású testépítő bajnok, filmszínész - közölte hétfőn családja.

Az egykori Mr. Universe, aki ezt a címet 1955-ben nyerte el a Mr. America és Mr. Olimpia titulus mellett, Hargitay Miklós néven született 1926-ban Budapesten. 1947-ben menekült el Magyarországról a katonai behívó elõl. Clevelandben telepedett le, itt kezdett testépítéssel foglalkozni, majd bajnoki gyõzelme után bejutott Mae West New York-i revüjébe. 1958-ban azzal került az amerikai lapok címlapjára, hogy a kor egyik szexbálványának, Jayne Mansfieldnek lett a férje. Három gyermekük közül Mariska Hargitay elismert, Emmy-díjas színésznõ lett.

Maga Mickey Hargitay elsõsorban horrorfilmekben, westernekben és olyan, erotikus jellegû filmekben szerepelt, amelyekben elsõsorban fizikai adottságai érvényesültek. 1982-ben a 15 évvel korábban autóbalesetben elhunyt Mansfieldról szóló tv-filmben Hargitayt Arnold Schwarzenegger alakította.

(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„ Ha nem lennének ellenségeim, ki szedné le rólam a rozsdát?"
Kálvin János
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ