Filmelőzetes: Aura
Dátum: 2006. szeptember 22., péntek, 8:38
Espinoza az az ember, aki mindenre emlékszik, amit egyszer látott vagy hallott. Az állatpreparátorként dolgozó férfi gondolatban tökéletes bűntényeket tervez.
Zárkózott, különös lénye környezete számára megfejthetetlen, epilepsziás rohamai pedig még jobban elszigetelik. A rohamok előtti pillanatokban megáll vele az idő, és egy olyan aura veszi körül, amelyben egyszerre éli meg a végtelen kiszolgáltatottság, és a legteljesebb szabadság érzését.

Espinozát az egyik ismerőse elhívja egy vadászatra, és a férfi Patagónia legmélyebb erdőssége felé veszi az útját. Egy véletlen baleset azonban váratlan események láncolatát indítja el, és Espinoza egy igazi bűntény kellős közepében találja magát. Elmenekülhetne, de úgy érzi, mintha csak valamelyik pénzrablásról szóló fantáziája válna valóra, ezért képtelen elindulni. Csakhogy itt valódi bűnözőkkel áll szemben, akiknek igazi fegyvereik vannak. Espinoza kezdetben sodródik az árral, de ahhoz, hogy életben maradjon többre van szüksége, mint zseniális memóriájára…

Fabian Bielinsky argentin rendező A Kilenc királynő című filmjével lett világhírű. Az Aurában újra felkínálja a nézőnek azt a szellemi izgalmat, hogy a történet váratlan fordulatait mint egy kirakós játék darabkáit próbálja összerakni. Mindezt Bielinsky egy olyan hatásos, költői filmnyelven teszi, ami szinte hipnotizálja a nézőt.

Bemutatás időpontja: 2006. szeptember 28.

Házimozi forgalmazó: Budapest Film
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
Aforizmák
„ Sohasem hazudnak annyit, mint esküvő előtt, háború alatt és vadászat után."
Bismark
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ