Filmajánló: Grimm
Dátum: 2005. november 7., hétfő, 11:07
Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer két, magával ragadó, de egymással homlokegyenest ellenkező természetű fivér, a cinikus Will (Matt Damon) és az álmodozó Jacob (Heath Ledger), akik Grimm testvérek néven lettek híresek szerte a világon. A napóleoni időkben a fivérek a német falvakat járják, és azt állítják magukról, hogy történeteikkel megszabadítják az embereket mindenféle szörnyűséges lidércnyomástól és rémálomtól, ájtatos manóktól és boszorkányoktól. A francia hatóságok azonban rájönnek szemfényvesztő módszerükre és megpróbálják tőrbe csalni őket.
 Will és Jacob rövidesen egy olyan világban találják magukat, amely pontos megfelelője az ő fantáziájuk teremtette mesevilágnak. A varázslatos Marbaden faluban az örök szépséget áhító Tükör Királynővel (Monica Belucci) gyűlik meg a bajuk, amikor egy bűvös erdőbe érve titokzatos körülmények között fiatal lányok tűnnek el egyre-másra. Nyilvánvaló tehát, hogy a fivérek kénytelenek egy valóban varázserejű átokkal megküzdeni. Számos történet az ismert Grimm mesék közül - a Hamupipőke, a Piroska és a farkas és a Jancsi és Juliska -, valahogyan megelevenedik. A Grimm testvérek pedig arra kényszerülnek, hogy a fantázia és a valóság határán, a saját képzeletük szülötteivel szembesüljenek. Az abszurd helyzetet tovább bonyolítja, hogy Will és Jacob ugyanaz a nő, Angelika (Lena Headey) iránt érez olthatatlan szerelmi vágyat.

Terry Gilliam (Brazil, Tizenkét majom, A halászkirály legendája) ezúttal a mesemondó fivérek harsányan kavargó kalandjainak világát tárja elénk. A Grimm című film a fantasy, a thriller és a romantikus vígjáték bizarr elegye, melyben az ősi, mágikus gondolkodásmód és a felvilágosodás racionális eszméi vívnak csatát.  A lenyűgöző látványú, igazi sztárokat felsorakoztató, nagyszabású alkotás számos jelenetét Prágában forgatták.


Eredeti cím: The Brothers Grimm
Gyártási év: 2005
Ország:
USA - Csehország
Gyártó Studió:
Miramax
Műfaj: fantasy-thriller-vígjáték
Hossz: 118 perc
Rendező: Terry Gilliam
Forgatókönyv: Ehren Krueger
Operator: Newton Thomas Sigel
Vágó: Lesley Walker
Zene: Dario Marianelli


A stáb további tagja:

Szereplők: Matt Damon, Heath Ledger, Monica Bellucci

További szereplők: Jonathan Pryce, Lena Headey, Peter Stormare

Magyarországi bemutató:

2005-11-10

SPI International

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„Nem szabad szégyenkeznünk, ha beismerjük tévedésünket, mert ez azt mutatja, hogy bölcsebbek vagyunk ma, mint tegnap voltunk."
Jonathan Swift
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ