A célfotó sikere
Dátum: 2005. november 7., hétfő, 12:55
Kardos Sándor Résfilm-je a legjobb operatőr díjával tért haza Marosvásárhelyről, Gayer Zoltán és Molnár Ferenc A Karusszel rítus című alkotása Genfben a TSR televízió díját nyerte el.

Kardos Sándor Résfilm című, különleges technikával készített munkájáért a legjobb operatőr díját nyerte el a marosvásárhelyi Alter-Native filmfesztiválon. A félmillió forint értékű elismerés a Magyar Filmlaboratórium felajánlása. A sporteseményeken használt célfotó kamerával készített Résfilm a Filmszemlén megkapta a legjobb kísérleti film díját, a nemzetközi közönség Cannes-ban a Rendezők Kéthete programjában találkozhatott vele először. A marosvásárhelyi díjat Muhi András, az Inforg Stúdió producere vette át a Kultúrpalotában megrendezett szombat esti díjátadó ünnepségen.

Genfben a vasárnap véget ért Cinema Tout Écran filmfesztiválon Gayer Zoltán és Molnár Péter rövidfilmje, A Karusszel rítus a TSR legjobb rövidfilm díját nyerte el. A svájci televízió által felajánlott díjnak köszönhetően a rövidfilmmel a svájci közönség a tévé képernyőkön találkozhat hamarosan. Gayer és Molnár műve a Filmszemlén a kisjátékfilm kategória fődíját nyerte el, majd az olaszországi Ionio filmfesztiválon kapott elismerő oklevelet.

A nemzetközi filmfesztiválok műsorán nemrég feltűnt A Karusszel rítus című alkotást a közeljövőben a varsói Euroshort-on és a szöuli Asiana filmszemlén is láthatja a külföldi közönség

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
Aforizmák
„Az ember olyan, mint az olajbogyó: akkor adja ki magából, ami benne a legjobb, ha sajtolják."
Bohumil Hrabal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ