A célfotó sikere
Dátum: 2005. november 7., hétfő, 12:55
Kardos Sándor Résfilm-je a legjobb operatőr díjával tért haza Marosvásárhelyről, Gayer Zoltán és Molnár Ferenc A Karusszel rítus című alkotása Genfben a TSR televízió díját nyerte el.

Kardos Sándor Résfilm című, különleges technikával készített munkájáért a legjobb operatőr díját nyerte el a marosvásárhelyi Alter-Native filmfesztiválon. A félmillió forint értékű elismerés a Magyar Filmlaboratórium felajánlása. A sporteseményeken használt célfotó kamerával készített Résfilm a Filmszemlén megkapta a legjobb kísérleti film díját, a nemzetközi közönség Cannes-ban a Rendezők Kéthete programjában találkozhatott vele először. A marosvásárhelyi díjat Muhi András, az Inforg Stúdió producere vette át a Kultúrpalotában megrendezett szombat esti díjátadó ünnepségen.

Genfben a vasárnap véget ért Cinema Tout Écran filmfesztiválon Gayer Zoltán és Molnár Péter rövidfilmje, A Karusszel rítus a TSR legjobb rövidfilm díját nyerte el. A svájci televízió által felajánlott díjnak köszönhetően a rövidfilmmel a svájci közönség a tévé képernyőkön találkozhat hamarosan. Gayer és Molnár műve a Filmszemlén a kisjátékfilm kategória fődíját nyerte el, majd az olaszországi Ionio filmfesztiválon kapott elismerő oklevelet.

A nemzetközi filmfesztiválok műsorán nemrég feltűnt A Karusszel rítus című alkotást a közeljövőben a varsói Euroshort-on és a szöuli Asiana filmszemlén is láthatja a külföldi közönség

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
Aforizmák
„ Hogy szerelmes vagy, az nem ok arra, hogy szeressenek."
Hippolyte Taine
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ