Filmajánló: Jön a Fűrész II!
Dátum: 2005. november 8., kedd, 12:54
A Fűrész egyike volt azoknak a filmeknek, amelyek után az emberek szinte könyörögtek a folytatásért, hiszen olyan sok kérdést hagyott megválaszolatlanul. – magyarázza a producer Oren Koules.
– Nem mondtuk, hogy folytatni akarjuk-e a filmet vagy nem –, fűzi hozzá Mark Burg, Koules produkciós partnere. – de olyan sok e-mailt kaptunk a nézőktől, akik tudni akarták, mi történt Jigsaw-val, hogy nem hagyhattuk folytatás nélkül a történetet.

– Amikor megnéztem az első Fűrész-t – idézi fel Bousman rendező, aki veterán videoklip-rendezőként a Fűrész II-vel első játékfilmjét készítette el – magával ragadott, mert valószerű embereket mutatott be olyan helyzetekben, amelyek arra kényszerítették őket, hogy szörnyetegekké váljanak. Ezúttal valóban Jigsaw-ra szeretnénk összpontosítani, és az első film rajongói találkozhatnak az őrültség felszíne mögött rejtőző emberrel is.

Jigsaw visszatért. A zseniális őrült, aki a tavalyi Fűrész-ben pusztította áldozatait, visszatért egy újabb brutális élet-halál játékkal. Amikor felfedezik az áldozatot, aki egyértelműen magán viseli Jigsaw keze nyomát, Eric Mathews detektív (Donnie Wahlberg) nyomozásba kezd és kis erőfeszítéssel le is tartóztatja Jigsaw-t. De a letartóztatás is csak apró mozzanat Jigsaw gyalázatos tervében. Újabb nyolc áldozata már az életéért küzd – itt az idő, hogy Mathews is csatlakozzon a játékhoz…

 

 

Eredeti cím: Saw II.

Rendezte: Darren Lynn Bousman

Forgatókönyv: Darren Lynn Bousman, Leigh Whannell

Szereplők: Donnie Wahlberg, Shawnee Smith, Tobin Bell, Franky G., Glenn Plummer, Dina Meyer, Emmanuella Vaugier, Beverley Mitchell, Erik Knudsen

Producer:         Mark Burg, Gregg Hoffman

Fényképezte:    David Armstrong

Vágó:               Kevin Greutert

Hossza:            91 perc

Forgalmazza:    Budapest Film

Bemutató:        2005.december

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„ Senki sem azonos látszatainak összegével."
Paul Valéry
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ