Magyar filmek Kalkuttában
Dátum: 2005. november 8., kedd, 14:27
Az elmúlt tíz év magyar filmművészetéből láthat ízelítőt a 11. Kalkuttai Filmfesztivál közönsége. A madridi Kísérleti Filmek Hetén a Hukkle díszbemutatója mellett Fliegauf Benedek és Kenyeres Bálint rövidfilmjei indulnak a versenyprogramban.

November 10-17- között, immáron tizenegyedik alkalommal rendezik meg a nemzetközi filmfesztivált India kulturális központjában, Kalkuttában. A  közelmúlt alkotásaiból válogató rendezvényre idén Magyarországról  tíz alkotás érkezik.

Az elmúlt évtized sokszínű magyar filmművészetéből Erdőss Pál Gyilkos kedv (1996), Salamon András Közel a szerelemhez (1999), Gulyás Gyula Fény hull arcodra (2001) és Makk Károly Egy hét Pesten és Budán (2003) című filmjei kaptak meghívást. Gulyás Gyula a fesztivál díszvendégeként vesz részt a filmbemutatókon.

Az „Új mozi” elnevezésű programban Bergendy Péter, Groó Diana és Koltai Róbert legfrissebb munkáit tűzik műsorra. A kalkuttai fesztivál fő programjára, amely a nagyvilág filmgyártásnak aktuális tendenciáit vonultatja fel Janisch Attila, Gárdos Péter és Pejo Róbert Adrián legújabb alkotásai kaptak meghívást.

November 11-én, Madridban tizenötödik alkalommal veszi kezdetét a kísérleti filmek hete. A rendezvény nyitóestéjén díszelőadás keretében mutatják be a Hukkle című Európa Filmdíjas alkotást Pálfi György rendező részvételével. A spanyol fesztivál versenyprogramjára Kenyeres Bálint Before Dawn és Fliegauf Benedek legújabb, Pörgés című rövidfilmje kapott meghívást. A tizenhárom perces Pörgés egy „rendhagyó kísérlet, egy kor extázis élményének megörökítésére”. A külföldi közönség  Madridban találkozhat elsőízben a Dealer alkotójának új rövidfilmjével.


A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a
www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„ Mi a legfeltűnőbb különbség egy macska és egy hazugság között? Az, hogy a macskának csak kilenc élete van."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ